Kleine meisjes worden groot(er). Ken je dat gevoel dat je een jas aan hebt die niet meer lekker zit? Of een jurkje dat ooit helemaal jou was maar niet meer helemaal past bij wie je nu bent en hoe je je voelt? Zo’n soort gevoel had ik de laatste tijd bij onze website. We waren een beetje uit elkaar gegroeid.

Vijf jaar geleden ben ik begonnen met een website die vooral bedoeld was als online netwerk. Twitter bestond nog niet, Hyves was nog groot en de meeste onderlinge communicatie op websites ging via fora. FemaleFactor begon als een online netwerk voor de 360 graden vrouw, geïnspireerd op 7 verschillende rollen die we vandaag de dag als moderne vrouwen vervullen (de moeder of zorgzame vrouw, de vrouw van, het meisje, de vrouw met een carrière, de vrouw met een missie, de passionele vrouw en de vrouw met een sterk innerlijk kompas). Al snel gingen we ook offline allerlei (netwerk)activiteiten ontplooien met maandelijkse lunches in diverse steden. De site was een open community à la Facebook waar leden hun blogs, events en aanbod aan producten en diensten konden plaatsen.

Erg leuk en erg leerzaam totdat ‘de vrouw met een missie’ en de ‘passionele vrouw’ bij mij zelf aan de bel trokken – tegelijkertijd – . HELP. Als beheerster van een online netwerk en organisator van (netwerk)events kon ik onvoldoende mijn ei kwijt en was mijn oorspronkelijke drive, vrouwen de kracht en rijkdom laten ervaren van de ‘female factor’, behoorlijk naar de achtergrond verschoven. Het jasje begon te knellen.

Maar nu is er dan, na het boek Typisch Jij! en bijbehorende trainingen en projecten ook de nieuwe website die weer helemaal past en goed voelt. Omdat onze Linked In groep, Facebook pagina en Twitter al zoveel mogelijkheden bieden om elkaar online te ontmoeten, is het community gedeelte verdwenen in de nieuwe site. Daarvoor in de plaats biedt de site meer aandacht voor hoe we vrouwen ѐn organisaties helpen om door middel van meer zelfinzicht krachtiger te worden en met meer plezier, geluk en betere resultaten te leven en werken. Buitenkant en binnenkant matchen weer!

Hoe vinden jullie dat het staat?

 

De homepage in haar ‘jongere jaren’:

Het ontwerp en de frontpage waarmee we startten in 2009.

Het ontwerp en de frontpage waarmee we startten in 2009.

 

De homepage van de beta-site in 2008

De homepage van de beta-site in 2008