Sister gezocht! Ben jij een Rotterdamse (e.o.) vrouwelijke professional, een werkende vrouw die graag andere vrouwen helpt? Wij zijn op zoek naar vrouwen die in hun kracht staan, werken en een andere vrouw willen ondersteunen.

Van de 2 miljoen werkloze Nederlanders is 75% vrouw. Veel van deze vrouwen willen graag aan het werk en hebben er veel voor over. Toch, lukt het niet altijd. Als je een paar jaar vanwege de kinderen er tussen uit gegaan bent of door echtscheiding of ziekte geen sturing over je leven meer lijkt te hebben, of als je simpelweg als overtollig op je werk verklaard bent … dan sta je daar, op de tochtige arbeidsmarkt weer naar je plek te zoeken. Dan kan je soms alle steun gebruiken die je maar kan krijgen.

Verschil maken
Als maatje van een vrouw die in zodanige situatie verkeert, kan je een verschil maken. Je krijgt een kans om bij te dragen aan versterken van de positie van de vrouwen in de samenleving en tegelijkertijd ook om jezelf in de coachende rol te ontplooien.

Sinds 3 jaar begeleiden wij in het project Zij werkt vrouwen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt die (weer) aan het werk willen of anderszins actief willen zijn in de maatschappij. Samen met hen kijken we hoe ze hun positie kunnen verbeteren. De deelnemers volgen een 10-delige training, een praktijkstage en vanaf 2015 wordt het traject uitgebreid met een Sister-deel. Voor dit Sister – deel zijn we op zoek naar vrouwelijke professionals die op vrijwillige basis graag andere vrouwen willen helpen richting (vrijwilligers)werk.

Schuilt in jou een sister die met raad en daad een andere vrouw kan bijstaan? Ben je bereid om samen met haar en haar netwerk een actieplan te maken en dat in gang te zetten?

Informatiebijeenkomst
Mocht je interesse hebben maar nog veel vragen > we sturen je graag meer informatie of we bellen even. En op donderdag 5 februari organiseren we van 16.00 tot 17.00 uur een voorlichting voor potentiële vrijwilligers in Wijkcentrum Oriënt, Kobehof 5 in Rotterdam. Je bent van harte uitgenodigd. Aanmelden kan via: info@femalefactor.nl