Afgelopen zaterdag was de tweede intervisie bijeenkomst van de Sistersgroep- vrijwilligers die in april gestart zijn in Rotterdam. Het Sisters-project is een project waarbij vrouwen met werk gekoppeld worden aan vrouwen die zoeken naar werk. Beide groepen kunnen veel leren door de steun die ze elkaar geven en ontvangen. Daarnaast ben je niet alleen Sister voor je ‘eigen’ sister/maatje maar ook naar de andere vrijwilligers en deelnemers; zo’n intervisie bijeenkomst leent zich bij uitstek om met elkaar mee te denken.

In de sessie zijn allerlei praktische maar ook meer diepere vragen aan bod gekomen:

* Mag ik mijn Sister ‘sturen’? Hoe kan ik haar motiveren en helpen te bewegen als ik uitstelgedrag zie?;
* diverse deelneemsters hebben geen rijbewijs wat een belemmering is bij het solliciteren. Wat zijn alternatieven? een scooter of elektrische fiets werd o.a. gesuggereerd;
* Wat is mijn rol als vrijwilliger? Hoeveel deel ik met mijn Sister en waar houd ik afstand?
* Een jaar is aan de krappe kant; mag ik doorgaan na het jaar?
* Hoe kan ik mijn Sister ondersteunen bij het krijgen van meer zelfvertrouwen?
* Mijn Sister is goed bezig met solliciteren en vrijwilligerswerk, ben ik nog ‘nodig’? Hoe kan ik haar toch helpen?
* Mijn Sister maakt geweldig lekkere taarten. Is dat voldoende voor een zelfstandig ondernemerschap in die richting? Kan ze aanhaken bij anderen?
* Ik kan minder afspreken dan ik graag zou willen. Hoe combineer ik het Sister-zijn met mijn eigen drukke leven, baan en gezin?

We zijn inmiddels een kleine acht maanden onderweg met de eerste groep en zien dat er bij diverse koppels echt een onderlinge band begint te ontstaan van waaruit stappen/ stapjes gezet kunnen worden. Investeren in de relatie loont!

Dank je wel aan alle Sisters voor jullie inzet en creativiteit bij het samen werken aan een betere toekomst voor elkaar.

fotogroep1