Zoektocht naar magie van het vrouwelijke – Ineke Bergman

[cols]
[col class=”2/3″]

[accordion]

[item title=”HERSTORY – ZOEKTOCHT NAAR DE MAGIE VAN HET VROUWELIJKE”]

Mijn verhaal beschrijft mijn zoektocht naar de magie van het vrouwelijke, waar ik het heb gevonden en hoe dat mijn bestemming in het leven heeft veranderd.

Mijn ervaring is dat de roep van onze voorchristelijke godinnen, die symbool staan voor verschillende vrouwelijke kwaliteiten, steeds sterker wordt.
In deze tijd komt, zowel bij mannen als vrouwen, steeds meer het verlangen naar boven om mannelijke waarden en vrouwelijke waarden in balans te brengen. Dat is ook een noodzaak als we willen overleven. Zonder het vrouwelijke is er immers geen nieuw leven mogelijk.

Ik ben het als een opdracht gaan zien om over godinnen te schrijven en onderzoek naar ze te doen: met name naar die godinnen die in voorchristelijke tijd in onze Lage Landen werden geëerd.

Kennis hebben van de verschillende vrouwelijke eigenschappen, waar de godinnen voor staan, biedt vrouwen rolmodellen die ze in onze patriarchale samenleving ontberen. Door contact te maken met de vrouwelijke wijsheid van onze stammoeders komen vrouwen tot een positiever zelfbeeld, waardoor ze zich evenwichtiger ontwikkelen.

Werken met godinnen maakt je sterker, creatiever en vult je leven met magie.

[/item]

[item title=”ACHT GODINNEN VAN EIGEN BODEM”]

Kunstenares: Ineke Bergman
Godinnen: Holle, Brigida, Ostara, Flora, Anna, Witte Wieven, Nehalennia, Tanfana

[/item]

[/accordion]

[/col]

[col class=”1/3 last”]

Ineke Bergman is echtgenote, moeder van twee zonen, schoonmoeder van twee schoondochters, oma van drie kleindochters en één kleinzoon, dochter, mantelzorger, vriendin, priesteres en auteur.

Ze volgde een vierjarige astrologieopleiding en een vierjarige opleiding in de Jungiaanse psychologie bij Karen Hamaker in Amstelveen. In 2005 rondde zij een tweejarige priesteressenopleiding (een training in oude vrouwelijke wijsheid) af.

Zij doet onderzoek naar godinnen die in voorchristelijke tijd in de Lage landen werden vereerd. Zij wil daarmee deze vergeten rolmodellen voor vrouwen in het licht zetten zodat wij hun namen – en de krachtplaatsen in de natuur die met hen verbonden zijn – weer leren kennen.

Publicaties: – ‘Onderzoek naar Eetstoornissen in relatie tot het 2e huis van de horoscoop’, 1998. Verschenen als artikel ‘Eetstoornissen en je gevoel van eigenwaarde’ in Symbolon, jaargang 8 nr.4. – ‘Werkboek Solaren’, Symbolon, Amstelveen, 2001 – ‘De sterren van je leven’, A3 boeken, Geesteren, 2005, co-auteur – ‘Godinnen van eigen bodem’, A3 boeken, Geesteren 2007 – ‘Heilige bronnen in de Lage Landen’, Hoofdstuk ‘Fostare’ pag 142-155, A3 boeken, Geesteren 2013 – ‘Wonderlijk West-Friesland’, Hoofdstuk ‘Meda: een West-Friese godin’, Fantastisch Verleden, 2016

[/col]

[/cols]

 

Skills

Posted on

23/06/2017