Het labyrint als symbool en wijze gids – Marion Kuipéri

[cols]
[col class=”2/3″]

[accordion]

[item title=”HET LABYRINT ALS VROUWELIJK SYMBOOL EN WIJZE GIDS”]

Het labyrint is een eeuwenoud symbool, tijdloos en meebewegend in haar betekenis door de tijd heen.

Waar ze in vroeger tijden diende als begeleiding naar dood en wedergeboorte, inspiratie werd voor een wereldberoemde legende, zich liet omvormen tot een doolhof voor ieders plezier, wordt ze nu herontdekt en voor vele doeleinden gebruikt en gelopen.

Het labyrint is door haar baarmoederlijke vorm èn door haar werking bij uitstek een vrouwelijk symbool dat ons veel kan schenken als we ons openstellen voor haar boodschappen.

Ik neem je mee op mijn persoonlijke ontdekkingstocht door en met het labyrint, als metafoor voor het levenspad.

[/item]

[item title=”LABYRINT IN DE PALEISTUIN, DEN HAAG”]

[/item]

[/accordion]

[/col]

[col class=”1/3 last”]

Marion Kuipéri Na mijn studie pedagogiek ben ik werkzaam geweest in de adoptiewereld. Mijn betaalde baan zei ik op toen één van mijn kinderen mij nodig had. Jarenlang heb ik me als vrijwilliger ingezet bij de Vrije School, bij de Humanistische uitvaartbegeleiding en in een hospice. In die jaren schreef ik samen met een vriendin een boek over het vieren van de eerste menstruatie, als belangrijk overgangsmoment in het leven van meisjes. Ook was ik een aantal jaren als redactielid verbonden aan het Elisabeth Kübler-Ross tijdschrift.

Sinds 2009 heb ik mijn eigen bedrijf Ruimte voor Rituelen waar ik mensen bij belangrijke overgangsmomenten in hun leven begeleid met een ritueel op maat. Ook verzorg ik labyrintlopen, geef workshops over sterven en vier ik de grote wendes door het jaar. Iedere nieuwe maan is er een Rode tent bijeenkomst.

Na mijn opleiding tot stembevrijder bij Jan Kortie bied ik wekelijks op laagdrempelige wijze mantrazang aan en heb ik een cd met eigen mantra’s en daarna een cd met eigen liedjes gemaakt. In 2017 is er een cd verschenen met bekende en minder bekende vrouwenliederen uit vele windstreken.

Na een aantal gesprekken met de gemeente zijn er in 2017 op mijn initiatief twee permanente labyrinten in Den Haag gekomen met subsidie van de gemeente: een klassiek en een Chartres labyrint. Sinds 2017 bied ik een meerdaagse reis aan naar Chartres speciaal voor vrouwen. Mijn inspiratiebronnen zijn: mensen die de moed hebben hun hart te volgen, de natuur, Isis en Maria, de geestelijke wereld, antroposofie zoals deze is bedoeld, Christus zonder menselijke oordelen, meditatie, muziek en vele vele boeken. Ik ben getrouwd en heb drie geweldige zonen.

Publicaties: Boek: – ‘Hoera, ik ben ongesteld! Help, ze wordt volwassen’ samen met Y. Versteeg

Cd’s: – ‘Everything is perfect as it is’, eigen mantra’s om mee te zingen – ‘Creation’: liederen op eigen teksten en op gedichten van anderen – ‘Sisterhood’: Vrouwenliederen

[/col]

[/cols]

 

Skills

Posted on

01/04/2017