In overgave

Eind februari vertrek ik naar Zuid Frankrijk, naar een plek met molens en blauwe bronnen boven Toulouse. Sian en Jean Pierre, een engels frans echtpaar hebben daar een wijsheidscentrum open voor verschillende tradities, Sources de Sagesses. Ze hebben me uitgenodigd om bij hen vrijwilligerswerk te komen doen. Ik ontmoette hen tijdens een retraite in Maitreya net op het moment dat ik hoorde dat ik niet langer bij het boeddhistisch centrum kon blijven. Sinds september woon ik daar en help ik mee. Omdat toeval niet bestaat en mijn intuïtie me aangeeft dat het goed is om te gaan, ga ik naar Frankrijk. Leven in overgave aan de natuurlijke goddelijke stroom in mijn leven. De afgelopen maand bracht deze stroom me nog meer verrassend nieuws. Dat het eeuwenoude ritueel ‘voetwassing en voetbalseming’ deel uitmaakt van mijn essentie.

Herinner jezelf

Beide nieuwe ontwikkelingen leiden me naar Maria Magdalena. Volgens de legende zou zij na de kruisiging van Jezus naar Europa zijn gevlucht. In Frankrijk zou ze begonnen zijn met het verkondigen van zijn boodschap: herinner jezelf, het koninkrijk Gods is in u, god leeft in jou in de vorm van liefde. Ook haar stoffelijke resten zouden in Frankrijk begraven liggen, in Vézelay (zie foto). Plaatsen waar ze veel tijd zou hebben doorgebracht zoals Rennes-le-Château zijn tegenwoordig bedevaartsoorden en er zijn meerdere kerken en kathedralen in Frankrijk naar haar vernoemd. Ook de kerk van het dorp waar ik heen ga is gewijd aan Sainte Marie Madeleine, haar franse naam.

De kracht van het ZIJN

De bewegingen in mijn leven sluiten aan bij de diepe integratie in de materie die de afgelopen maand(en) is ingezet in de kosmos. Daardoor worden we geholpen om de kracht van het ZIJN in de vorm te brengen. Je trekt dan van binnenuit aan wat er ‘nodig’ is al voordat je het gewenst hebt (met dank aan Manuela van der Knaap, www.inzichten.com voor dit inzicht). En inderdaad heb ik over beide, Frankrijk en de voetwassing, nog nooit nagedacht of gewenst. Van creëren naar manifesteren door een integratie van je multidimensionale energiesysteem tot in de aller diepste lagen van je cellen. Je manifesteert dan door aanwezigheid.

Ik ben benieuwd hoe het zich verder ontvouwd. In Frankrijk zal ik ook verder schrijven aan mijn bijdrage voor het Herstory boek (www.herstorybook.eu).

Herstory: thuis in het leven