Samen met Sian heb ik de afgelopen week op één van mijn laatste dagen in La Source Bleue (Frankrijk) acht zaadjes van ‘mijn’ Rotterdamse zonnebloem gezaaid bij het op het terrein gelegen vrouwenhuisje. De zonnebloemzaadjes staan symbool voor de onvoorwaardelijke liefde van de Divine Mother voor al het leven.

Wonen en werken waar het leven heen stroomt en mijn voeten me brengen. Sinds eind juni 2018 ben ik op pad en de afgelopen 2,5 maand bracht me dat in Touzac, Frankrijk.

De zonnebloemzaadjes zijn voor mij bijzonder sinds ik ze vorig jaar plantte, toen nog op mijn Rotterdamse balkon (zie mijn blog van 21 juni 2018).

De zonnebloem(en) op mijn Rotterdamse balkon

Sinds ik op pad ben reizen ze met me mee. Juli en augustus was dat bij Marianne en Leo en een geweldige groep jong volwassenen met een beperking op Woonerf Luscinia in Hengelo (g). De bak met 13 zonnebloemplantjes waarvan er één echt uitgroeide tot een volwassen plant stond naast mijn stacaravan. Daarna deed ik van september t/m februari 2019 vrijwilligerswerk bij het Maitreya Instituut Loenen dat boeddhistische activiteiten organiseert. Nog even stond de bloem op het terras tot ze was uitgedroogd. Daarna ging de bak naar binnen en heb ik de zaadjes geoogst.

Tijdens mijn tijd in Maitreya leerde ik Sian en Jean Pierre kennen die me uitnodigden om naar hun Sources de Sagesses, een centrum voor wijsheid vanuit verschillende tradities in Touzac te komen.

La Source Bleue

En zo geschiedde. De afgelopen 2,5 maand bracht ik door bij de prachtige blauwe bron en heb ik Sian en Jean Pierre mogen helpen met allerlei klussen. Tijdens een gezellig uitgebreid zondags dejeuner met vrienden van Sian en Jean Pierre vertelde ik over het signaal dat ik een paar maanden eerder ontving over mijn zielsverbinding met het ‘voetwassen en voetzalven ritueel’ (zie mijn blog van 10 februari 2019) Vervolgens vertelden zij en hij – want het was een echtpaar 🙂 – dat ze net op een plek waren geweest waar de bewoners met pasen bij elkaar voetwassingen hadden gedaan. En nu ben ik onderweg naar deze plek, ….. .

Wat leuk is: Sian gaat de zaadjes ook weer oogsten en doorgeven aan andere vrouwen en mannen! Dat de onvoorwaardelijke liefde van de Divine Mother zich verder mag verspreiden……..

Herstory: thuis in het leven

Bij Maitreya op het terras