huiskamerontmoeting Zutphen

 

Kom samen met ons de eerste huiskamerontmoeting creëren en vieren.

 

Our Story

Hart Ontmoeting

nWat: Herstory huiskamer ontmoeting, hartontmoeting over thema’s rondom leven, liefde, seksualiteit, vrouwelijkheid en mannelijkheid 

Het gaat er om dat we jouw stem horen, precies zoals die is.

Wat houd je bezig? Waar krijg je een tinteling van in je lichaam? Wat zijn gevoelens en thema’s die in jouw leven spelen? Waar ben je over gestruikeld en weer opgekrabbeld?  

Datum: donderdag 28 maart van 19.30 uur tot 22.00 uur 
Waar: Weg naar Laren, Zutphen
Korte samenvatting: 3 wo/men delen hun vraag, ervaring, gevoel, thema, verhaal, wijsheid, anderen luisteren en reageren na afloop zoveel mogelijk vanuit vrije aandacht
Aanmelden: voor 25 maart via anna@herstorybook.eu
Bijdrage: 5 euro voor thee en iets lekkers ndacht
.

Mogelijke onderwerpen:
Neem ons mee op wereldreis naar ‘the sacred feminine’ en haar donkere zussen. Tara, Innana, Pachamama. Of naar jouw ‘wisdom within’, the sacred feminine & masculine, de volheid van het leven. Wat is jouw ervaring met je eigen lichaam? Misschien ervaar je wel (chronische) pijn. Iets wat bij het leven hoort, toch is het heel moeilijk als jouw lichaam niet meer de krachtplek is die het eerder wel was. We zijn benieuwd wat het met je doet, of er een weg naar heling is en hoe je daar mee omgaat. 

 

Hoe beweegt het leven door je heen

Horen, zien, ruiken, proeven en voelen zijn onze menselijke en seksuele vermogens. Ja soms lastig, die gevoelens. Misschien heb jij gemerkt hoe ze je de weg wezen naar jouw werkelijke behoeften, en grenzen. Hoe je body, mind & spirit samenwerkten. Of deel je over een mooie ervaring. Dat ene moment een tijd geleden dat het leek alsof een onzichtbare hand je optilde en je door de lucht zweefde, alle zwaarte en stress viel van je af. Of die keer dat je juist heet was van woede en spanning. Je stapte op de fiets en het plensde. Heerlijk hoe de kracht en koelte van het water over je heen stroomde. Of ervaarde je juist je levensvuur, de kundalini energie die vanuit de aarde door je lichaam stroomde en je uit je hoofd bracht en in contact met de levensenergie die door alles heen stroomt: mens, boom, vogel, grasspriet en alles met elkaar verbindt. Een heilig huwelijk, twee stromen die samensmelten, wie wil en kan daar over delen. Allemaal aardse en kosmische krachten in en om ons heen.

 

 

Onvoorwaardelijk Zijn

Het Vrouwelijk Goddelijke

En er is het aardse lijden. Het leven is dansen en ploeteren en alles er tussenin. We zijn benieuwd naar jouw lijdensmoment met of zonder wederopstanding. Al het leven wordt geboren in het donker. De aarde, de baarmoeder. De onvoorwaardelijke liefde van je Zijn kan helpen om vertrouwd en intiem te worden met veel kanten van jezelf, ook afwijzing, machteloosheid, schaamte, jezelf een ‘loser’ voelen, met gevoelens en ervaringen die je normaal gesproken niet zou willen aanraken. Mijn relaties met anderen, ook zeker met mannen, zijn door deze onvoorwaardelijke liefdesstroom enorm verandert. Het hemelse licht dat scheen op mijn aardse lichaam met haar issues. Normaal gesproken nemen wij onze hartslag niet waar, toch houdt het ons in beweging. We houden van iemand met heel ons hart, maar ons hart kan ook van steen zijn, gevangen in de  muren die we eromheen gebouwd hebben. Het zit op de goede plaats, zinkt ons in de schoenen of danst vrolijk in onze borstkas op de hartslag. Hoe klopt jouw hart? We horen graag wat je hart ons te vertellen heeft. 

 

 

The Love Embrace of the Universe (1949, Oil on Masonite)
Artist ~Frida Kahlo

Misschien wil jij spreken over onze hemelse rijkdom, bijvoorbeeld over het vormloze, over overgave, het ontvangende vrouwelijke principe. Of puur Zijn, wat is dat nou? De prachtige stilte, het ongeborene. Vertrouwen, ook zo’n begrip van nu. Vanuit onze cultuur bepalen en controleren we het liefste constant alles in ons leven. Kunnen we op God(in), het leven vertrouwen? Heb jij daar een mooi voorbeeld van?

Jouw yoni, jouw fallus

Of spreken we over onze heilige portal? Is jouw yoni ook te klein, te groot, te gevoelig, te ongevoelig? De yoni die we weer mogen omarmen, net zoals de mannelijke fallus. Hij die opzwelt, zij die ontvangt. Kunnen we daar al over delen met elkaar of is het daar nog te vroeg voor? Omdat wij degene zijn die dat mogen doen. Op ons levenspad naar onverschrokken tevoorschijn komen in een energie die misschien wel steeds vrijer is…  Een onderwerp voor jou of zie jij dat heel anders, ook interessant?

 

 

Liefde en seksualiteit zijn thema’s die in mijn leven spelen en volgens mij bij heel veel mensen. Veel in ons leven wordt gevoed door liefde (mannen houden geloof ik meer van het woord ‘vrijheid’, of is dat een vooroordeel van mij?). Zij stuurt ons leven aan, legt accenten. Waarschijnlijk niet geheel toevallig wordt in deze tijd ook het vrouwelijk goddelijke wedergeboren. Ze was er natuurlijk altijd al, maar de mensen zijn haar in de loop van de eeuwen vergeten. De kracht van Maria de moeder (liefde zijn – maagd, onschuld) en Maria Magdalena (liefde voelen – geliefde, seksualiteit) komt terug en wordt weer zichtbaar in onszelf, in onze gevoelens, in onze ervaringen, in onze verhalen etc. Zodat alle emoties er mogen zijn, zodat vrouw en man op basis van gelijkwaardigheid naast elkaar kunnen staan en van daaruit mogen verbinden.

Zomaar een aantal voorbeelden van verhalen die je trots laten zijn op wie je bent, die je wortels geven en je laten voelen dat je onderdeel bent van iets groters. We vinden (h)erkenning in elkaars ervaringen, onze verhalen verbinden ons. Welk thema je ook wilt belichten, je hoeft geen expert te zijn op het gebied, het is je persoonlijke ervaring die kleur geeft aan dit thema.

Wie ben ik

Ik ben Anna Beerepoot. In 2017 ben ik gestart met Herstory, een inspiratieboek waarin ik en andere auteurs op zoek gaan naar de vrouwelijke kant van onszelf, ons heden en ons verleden en de daarmee samenhangende wijsheid. Inmiddels leven we in 2024 en lijkt het er op dat ik mijn verhaal komende winter kan /mag afronden en het boek in 2025 gepubliceerd kan worden. Dat zou wel een feestje zijn 😊. In het verlengde van het boek is het mijn diepe verlangen om wo/men uit te nodigen om hun her story te delen omdat we allemaal een ander stukje van Herstory belichten en zo samen de rijkdom en diversiteit van het vrouwelijke perspectief vormen. Ja, man jij ook. Want ook mannen hebben een vrouwelijke kant zoals vrouwen ook een mannelijke kant hebben. 

His-story

Herstory komt niet in de plaats van his-story, onze huidige vaderlandse geschiedenis en cultuur vooral verteld vanuit een mannelijk en patriarchaal gezichtspunt, maar voegt iets toe: het vrouwelijk perspectief. Omdat we al lang leven in een cultuur met een eenzijdige nadruk op mannelijke waarden, is het juist dit vrouwelijk perspectief dat we weer in ons bewustzijn mogen halen en omarmen. Wat ook volop aan het gebeuren is. Uiteindelijk is het de omhelzing van beide die ons de grootste vreugde schenkt en een gevoel van heelheid geeft.  

Liz Darling (American, born 1981)
Wet Spring, 2019

Huiskamerontmoeting

Aanvullende info 

28 maart

Op 28 maart witte donderdag komen we samen in onze huiskamer in Zutphen. Lijkt het je fijn om omringd te zijn door wo/men? Je gedragen te voelen in een cirkel? In een kleine groep zodat we tijd en aandacht hebben voor elkaar.  

Drie Herstories centraal 
In de huiskamerontmoeting is er ruimte om te delen voor iedereen. Daarnaast staan er drie Herstories centraal. Wo/men die een podium krijgen, de verhalenvertelsters van deze avond, terwijl de rest in stilte luistert. Iedereen heeft zijn unieke en waardevolle verhaal waar we graag naar luisteren. Geloof in jezelf. Jouw gevoelens, vragen, ontdekkingen, ervaringen en kennis/wijsheid mogen een stem krijgen. En daarnaast zijn we allemaal in essentie in ieder moment goddelijke energie, een godin, stilte, liefde of/en leven.

Vrije Aandacht

Het is een vrije hartontmoeting, geen healing of coaching, wat niet wil zeggen dat er niet iets gezegd kan worden wat net helpend is voor jou. We proberen zoveel mogelijk vanuit vrije aandacht te kijken en luisteren, dat is vanuit een open hart en mind, met minder oordelen, radertjes in ons hoofd, wel oplettend en nieuwsgierig. Uitgangspunt is dat we elkaar ontmoeten op basis van gelijkwaardigheid. Old, young, mother, virgin and crone, sharing their experiences, feelings, their wisdom and gifts. Making life meaningful and warm.  

Na afloop van iedere Herstory is er ruimte voor wat er gezegd wil worden, voor vragen, voor lachen en huilen. Samen creëren we een veilige en ondersteunende plek waar je kunt ademen en luisteren naar de fluistering van je ziel en het vuur van je lichaam. Alle informatie binnen de cirkel blijft vertrouwelijk. We maken samen een ontspannen avond, vol verbinding met jezelf, met elkaar en met al het andere tussen de werelden.  

 

Praktisch

  • Datum: donderdag 28 maart van 19.30 uur tot 22.00 uur
    Bijdrage: 5 euro voor thee en iets lekkers
  • Aanmelden: graag opgeven via anna@herstorybook.eu
  • Herstories: we gaan uit van 3 herstories op één avond van elk ongeveer 15 minuten vertellen en 15 minuten napraten. Wil je graag jouw verhaal delen, mail me dan met een korte toelichting op wat je wilt doen, ook op anna@herstorybook.eu . Je hoeft niet echt een verhaal te schrijven, je hoeft ook geen verhalenverteller te zijn. Het gaat er om dat we jouw stem horen, precies zoals die is. 
  • Achtergrond: op de website herstorybook.eu zijn al een aantal verhalen opgenomen die ook in het boek komen, leuk om eens te kijken! (er wordt nog aan de website gewerkt)  

 

Drop Us a Line

Don’t be shy. Let us know if you have any questions!