Het hangt in de lucht; je hoort steeds vaker een vrouwelijk geluid. Voor het eerst zijn er vrouwelijke gasten in de studio bij het WK voetbal die mee-analyseren. Radio 4 besteedt deze periode aandacht aan vrouwelijke dirigenten. Het thema van de boekenweek voor 2019 is ‘de moeder, de vrouw’. Er is hernieuwde aandacht voor de natuur – moeder aarde – op allerlei manieren. In Saoedi–Arabië mogen vrouwen voor het eerst in de geschiedenis van het land hun rijbewijs halen. Van 30 juli t/m 27 augustus zendt de EO een documentaire uit met als centrale vraag waar de hartstocht van vrouwen vandaan komt om te strijden voor een betere wereld (npo 2 Sign of the Times). Bovendien zijn er steeds meer vrouwen en mannen die de vrouwelijke en mannelijke energie in henzelf in balans willen brengen. HERstory leeft en doet dat misschien ook bij jou. In dat geval hebben wij een vraag voor je.

Afgelopen jaar is er door twintig auteurs op vrijwillige basis met veel enthousiasme en betrokkenheid gewerkt aan Herstory (zie www.herstorybook.eu). Het is een inspiratieboek dat haar verhaal de ruimte geeft, vanuit een diep verlangen om de vrouwelijke stem te laten horen. Ook de redactie is kosteloos gedaan door mensen uit het eigen netwerk. We hebben nu voor het laatste deel, de vormgeving en het drukken, financiering nodig. Daarom gaan we van 19 september t/m 10 oktober (Dag van de Duurzaamheid) voor Herstory crowdfunden op www.voordekunst.nl.
Voor de crowdfundingscampagne zoeken we:

Campagneleden die namens zichzelf en/of namens hun organisatie in hun netwerk actief on- en offline aandacht willen vragen en zich inzetten om geld in te zamelen voor onze crowdfundingsactie.

Samen campagne voeren is leuker omdat het ons verbindt met een netwerk van gelijkgestemde zielen. Bovendien is crowdfunding veel werk. Door dit met een team van personen en organisaties te doen vergroten we het draagvlak van Herstory, blijft het voor iedereen behapbaar qua inzet en is het te in te zamelen bedrag per campagnelid ook te overzien.

Mocht je willen meehelpen of zelf weer andere mensen weten die ook mee zouden willen doen of ideeën hebben, dan worden we daar heel blij van! Als dank vermelden we je naam en/of organisatie in het boek. Alle reacties zijn van harte welkom op: anja@herstorybook.eu of tanja.abbas@icloud.com

We wensen je een hele fijne zomer vol licht, liefde en leven…

Tanja en Anja

Tanja Abbas – Herstory auteur: De wereldwijde kanteling
Anja Beerepoot – Herstory initiatiefneemster en auteur: Thuis in het moederland, Thuis in het vaderland en Thuis in het mensenland

Herstory linkt je aan prachtige verhalen over de vrouwelijke kant van onze menselijke natuur en cultuur, over je gevoed weten, het heilig huwelijk en de magie van het vrouwelijke. Hun verhalen zijn jouw verhaal, jouw verhaal is hun verhaal. Herstory laat je trots zijn op wie je bent en waar je vandaan komt. Herstory geeft je wortels en laat je voelen dat je onderdeel bent van iets groters. Het zijn al deze verhalen die ik koester en het maakt me nieuwsgierig naar welke verhalen, welke ervaringen er nog meer zijn. Bij jou, bij mijn buurvrouw, bij mijn collega’s op het werk. Herstory verbindt je met de rijkdom en kracht die van al deze verhalen uitgaat.’ (www.herstorybook.eu)