Rotterdam – 27 juni  Bij “de Kracht van de Vrouw’ en het Vliegwiel Feijenoord
Er is taart, er worden handen geschut, blijde gezichten, een weerzien. Hier is duidelijk een klein feestje aan de gang en dat klopt.

Certificaatuitreiking
Afgelopen donderdag was de certificaatuitreiking voor de eerste groep dames die deelnamen aan het project Zij werkt. Een project dat er op gericht is om vrouwen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden richting vrijwilligerswerk of een betaalde baan. Volgens de lokale benchmark emancipatie van kenniscentrum E-Quality heeft 50% van de Rotterdamse vrouwen geen loon, of een loon onder 70% van het bruto minimumloon. Een reden voor de gemeente Rotterdam om extra aandacht te besteden aan deze groep vrouwen.   

Verhalen en ervaring
In januari zijn we gestart met 2 groepen van rond de 15 deelneemsters, divers in leeftijd (meeste rond de 30 -40), divers in culturele achtergrond (meeste met een Marokkaanse of Turkse achtergrond), divers in opleiding (van geen opleiding tot MBO) in de deelgemeente Feijenoord. Nu een half jaar – en  acht trainingsbijeenkomsten en drie maanden ervaringsstage – later zijn de deelneemsters een boel verhalen en ervaring rijker.

Ayten vertelt dat ze bij het wijkcentrum waar ze nu als gastvrouw werkt al veel mensen kent. “Ik verwijs mensen door naar alle organisaties die in het centrum zitten. Ik werk nu twee dagdelen in de middag maar dan is het eigenlijk best rustig dus ik heb gevraagd of ik naar de ochtend kan. Dan is er meer te doen en dat wil ik graag, lekker bezig zijn.”  Malika werkt een dagdeel in een winkel en helpt daar bij het bakken van cupcakes maar ook bij de klantencontacten zoals de telefoon opnemen en klanten in de winkel te woord staan. “Ik mag eigenlijk best veel al zelf doen, dat vind ik heel leuk maar soms ook eng.” Ineke, die een dagdeel ondersteunt bij een vakleerkracht techniek in groep 3,4 en 5 heeft gemerkt dat ze nog niet toe is aan een betaalde baan. “Voor mij is de grote uitdaging om mijn grenzen te bewaken. Ik wil vaak meer dan ik al aankan.”

IMG_0715v2

Iedereen doet mee
Turan Yazir, als bestuurder verantwoordelijk voor werkgelegenheid en armoedebestrijding binnen de deelgemeente Feijenoord en zelf geboren in de Afrikaanderwijk, reikte de certificaten uit.

Hij benadrukte hoe belangrijk het is dat iedereen meedoet in de maatschappij!

Iets wat wij, Mirjana en Anja, van harte onderstrepen en wij wensen Ineke, Carol, Havva, Ayten, Reneta, Johanna, Iolanda, Hiba, Jelindos, Millicent, Valentina, Patricia, Amy, Sibel, Lai, Amal, Aziza, Malika, Adiba, Khadija, Aicha, Juliette, Fatiha A, Sultan, Suzan, Aysel, Mina, Fajza N, Fajza Z, Fatiha Z heel veel succes bij hun verdere stappen.

Dames, er zit zoveel in jullie, houd het niet voor jezelf!

Dank je wel voor jullie inzet, vertrouwen, lekkere koekjes en zorgzaamheid naar elkaar toe. Ook wij hebben veel geleerd.

 

IMG_0708v2

IMG_0722v2