Altaar

Sinds gisteren hebben we dit mooie altaar in ons huis. In de voorkamer waar je even rustig kan zitten. Sacha van Keulen heeft het met veel gevoel gemaakt uit het altaar van afgelopen donderdag, onze huiskamerontmoeting.

🙏❤️🌹
 

In het altaar van ons godinnenhuis met de drie godinnen Sacha, Djoeke en Anna is plaats voor alle elementen: water, lucht, vuur en aarde. Energie is de basis van alles wat bestaat in deze wereld. Al het grofstoffelijke is gemaakt uit 5 vormen van oerenergie. De stroom van water, de lichtheid van lucht, passie van vuur, en stabiliteit van aarde.

Ja 5 vormen waarvan 4 de genoemde aarde elementen. En het 5e element is de drager van deze 4 elementen. Ether. Ether is subtiele energie of trillingen. Het is de hemel waar de 4 elementen in leven. Kan je voelen dat jezelf, je omgeving, de natuur, het voedsel dat je eet als ook in onze leef-wijze en denkwijze alles uit deze 5 elementen bestaat? Dat ze samen allerlei (tegengestelde) karakteristieken vormen zoals zwaar – licht en langzaam – snel. Dat verstoringen en disbalans kunnen ontstaat tussen deze elementen.

Ether of ruimte wordt niet altijd genoemd maar het is het element dat al het andere mogelijk maakt. Het is zowel niets als alles op hetzelfde moment. Het is stilheid, en tegelijkertijd is het precies dat wat beweging en alles wat leeft ondersteunt. Het is de liefde in alles wat zich kan tonen als angst voor liefde, verlangen naar liefde, de verbinding van liefde, het plezier van liefde.

Hoe voeg je de hemel toe aan een altaar?
Hoe voeg je de hemel toe aan jezelf?