Volgens de Maya’s hebben we gisteren een cyclus van 13 jaar afgerond en beginnen we morgen aan een nieuwe cyclus van 13 jaar.

13 jaar geleden begon ik met FemaleFactor, toen een community om vrouwen bewust te maken van hun krachten. 13 jaar heb ik gezocht naar de female factor. Eerst buiten mezelf, in de positie van vrouwen. Daarna binnen mezelf. Het zoeken in de wereld werd vervangen door het zoeken in mijn eigen gevoelens en emoties. Het doel bleef min of meer hetzelfde, gelijkwaardigheid, herstel van de balans tussen het vrouwelijke en mannelijke.

En toen kwam het afgelopen jaar, het dertiende jaar. Ik verliet zelfs mijn huis om te proberen haar te vinden. Grappig genoeg werd vanaf toen het zoeken en de daarbij horende onrust steeds minder en daarvoor in de plaats kwam een diepe rust en vertrouwen. Het loslaten van mijn persoonlijke ik met haar stroom aan gedachten ( de kracht waarmee je zoekt) en de overgave aan de grote Ik (de kracht die zoekt) geeft ruimte. Het leven nodigt me steeds opnieuw uit om de female factor, de universele moeder of thuis te herkennen in elke persoon en situatie. De volle rijkdom van wie ik ben, van wie wij zijn, is oneindig.