Category: heidendom

23
Jun

Zoektocht naar magie van het vrouwelijke – Ineke Bergman

Mijn verhaal beschrijft mijn zoektocht naar de magie van het vrouwelijke, waar ik het heb gevonden en hoe dat mijn bestemming in het leven heeft veranderd.

Mijn ervaring is dat de roep van onze voorchristelijke godinnen, die symbool staan voor verschillende vrouwelijke kwaliteiten, steeds sterker wordt.
In deze tijd komt, zowel bij mannen als vrouwen, steeds meer het verlangen naar boven om mannelijke waarden en vrouwelijke waarden in balans te brengen. Dat is ook een noodzaak als we willen overleven. Zonder het vrouwelijke is er immers geen nieuw leven mogelijk.

Ik ben het als een opdracht gaan zien om over godinnen te schrijven en onderzoek naar ze te doen: met name naar die godinnen die in voorchristelijke tijd in onze Lage Landen werden geëerd.

Kennis hebben van de verschillende vrouwelijke eigenschappen, waar de godinnen voor staan, biedt vrouwen rolmodellen die ze in onze patriarchale samenleving ontberen. Door contact te maken met de vrouwelijke wijsheid van onze stammoeders komen vrouwen tot een positiever zelfbeeld, waardoor ze zich evenwichtiger ontwikkelen.

Werken met godinnen maakt je sterker, creatiever en vult je leven met magie.

Kunstenares: Ineke Bergman
Godinnen: Holle, Brigida, Ostara, Flora, Anna, Witte Wieven, Nehalennia, Tanfana

Ineke Bergman is echtgenote, moeder van twee zonen, schoonmoeder van twee schoondochters, oma van drie kleindochters en één kleinzoon, dochter, mantelzorger, vriendin, priesteres en auteur.

Ze volgde een vierjarige astrologieopleiding en een vierjarige opleiding in de Jungiaanse psychologie bij Karen Hamaker in Amstelveen.
In 2005 rondde zij een tweejarige priesteressenopleiding (een training in oude vrouwelijke wijsheid) af.

Zij doet onderzoek naar godinnen die in voorchristelijke tijd in de Lage landen werden vereerd. Zij wil daarmee deze vergeten rolmodellen voor vrouwen in het licht zetten zodat wij hun namen – en de krachtplaatsen in de natuur die met hen verbonden zijn – weer leren kennen.

Publicaties:
– ‘Onderzoek naar Eetstoornissen in relatie tot het 2e huis van de horoscoop’, 1998. Verschenen als artikel ‘Eetstoornissen en je gevoel van eigenwaarde’ in Symbolon, jaargang 8 nr.4.
– ‘Werkboek Solaren’, Symbolon, Amstelveen, 2001
– ‘De sterren van je leven’, A3 boeken, Geesteren, 2005, co-auteur
– ‘Godinnen van eigen bodem’, A3 boeken, Geesteren 2007
– ‘Heilige bronnen in de Lage Landen’, Hoofdstuk ‘Fostare’ pag 142-155, A3 boeken, Geesteren 2013
– ‘Wonderlijk West-Friesland’, Hoofdstuk ‘Meda: een West-Friese godin’, Fantastisch Verleden, 2016

 

30
Mar

Priesteres van de Godin – Marion Brigantia

Soms heb je een sterk gevoel dat je iets moet doen, maar je weet niet precies wat…
Soms lijkt het wel of je je iets herinnert, als je een voorouderlijke plek bezoekt…
Soms ontmoet je anderen, die net zulke levenservaringen hebben als jij…
Soms voel je je zo anders, dan al de mensen in je omgeving…

De eerste keer dat ik in Glastonbury kwam, werd er iets in mij wakker. Het leek wel of alle puzzelstukjes in elkaar vielen. Het vinden van de Godin en het pad van de Priesteres was zowel een thuiskomen als het begin van een uitdagende en boeiende tocht.

Ik wil graag met je delen wat het leven van een Priesteres van de Godin inhoudt in de huidige tijd en hoe het verbindingen maakt door alle tijden heen, met een eeuwenoude traditie die door vele vrouwen, maar ook door mannen werd geleefd, beleefd en gevierd.

Mijn verhaal vertelt zowel mijn eigen zoektocht naar hoe ik mijn roeping tot Haar Priesteres heb beantwoord, als mijn verbinding met al diegenen die door de eeuwen heen zich door de Godin hebben laten leiden.

De priesteressen komen terug en dit is ons verhaal!

 
Marion is een Priestess of Brighde-Brigantia en Avalon en Sister of Rhiannon. In 2009 verhuisde zij van Veldhoven naar Glastonbury, waar zij nu woont en leeft met haar partner en werkt als fulltime Priesteres. Marion is moeder van een volwassen dochter en zoon, wonende in Engeland en Nederland.
 
Marion reclaimed, viert en dient de Godin als Priesteres, elke dag van haar leven. Haar priesteressenwerk heeft vele vormen, zo co-organiseert zij de Goddess Conference in Glastonbury, samen met haar Priesteressen sister Katinka Soetens; geeft zij de drie jarige Brighde-Brigantia training in Avalon/Glastonbury, zowel als de internationale Brighde online cursus en workshops en cursussen in Engeland en daarbuiten.
 
Verder is zij ‘sacred guide’ voor wandelingen en tours in Avalon en Zuid-West Engeland en is zij beschikbaar voor ceremonies, workshops, oracle lezingen, heling en drumcirkels.
 
Publicaties
Marion heeft digitaal twee werken uitgegeven:
 
– de jeugdroman ‘De Vlindergodin; een inwijdingsweg in de godinnentraditie’ en
– ‘A journey from the Netherlands to Avalon: A personal story of death and rebirth based on: Innana’s journey to the Netherworld (English Edition)’.
 
Verder heeft zij de orakelset ‘The magical sisterhood of the Nine Morgens’ gecreëerd.
 
Door haar liefde, devotie en dienstbaarheid voor de Godin, wenst Marion om Haar liefde, licht, wijsheid, heling, overvloed, schoonheid en blijdschap (terug) te brengen in de wereld en in het leven van mensen.