Een kind van de tijd, de tijd in het kind – Gyonne Goedhoop

voorouders / lichtwerkster

Een kind van de tijd, de tijd in het kind.
-Wat betekent de titel?
-Wat wil ik overbrengen?
-Waarom?
-Wat betekent geschiedenis voor mij?
-Hoe zie ik de geschiedenis?
-Geschiedenis als persoonlijke ervaring
-Voorouders en geschiedenis
-de 21ste eeuw als tijd waarin kinderen/mensen de historische verhalen van hun voorouders actief kunnen verwerken en herkennen
-Door het verleden te kennen, kunnen we onze ‘nu’ kennen

Een nieuw perspectief over een oud verleden/ Lichtwerkster in de 21ste eeuw/ De dochter van de tijd, een samensmelting van verschillende culturen en tijden. Een beeld van mij, een voorbeeld van hoe het eruit ziet wanneer verschillende culturen en historische momenten samensmelten.

Ik wil laten zien hoe ik een levendig stuk geschiedenis ben. Mijn voorouders leven voort in mij en al hun verhalen leven ook voort in mij. Omdat hun onverwerkte historische/culturele verhalen weggerukt werden of dat ze op overlevingstand werden gebracht door andere mensen.

Foto: Josephine Wall

 
Gyonne Goedhoop is een Creator, Vrouw, Wezen, Mens om maar een paar labels te gebruiken.

Op menselijk niveau staan migratie, kolonialisme en verschillende culturen centraal in haar leven.
Met haar Creoolse, Surinaamse, Indonesische (om maar een paar op te noemen) en op Aruba geboren achtergrond voelt ze de hele wereld in haar bloed stromen.

Met haar eigen bedrijf Kreashon Konstante werkt ze graag samen met mensen en andere bedrijven om een betere wereld te creëren in de vorm van organisatie ondersteuning, coaching, advisering, schrijfwerk en energiewerk. Bij alles wat ze doet staat perspectief centraal en kan ze haarfijn aanvoelen en aangeven waar er onderdrukte perspectieven zijn.

Onderdrukte perspectieven en ideeën veroorzaken stagnatie en wat wij ‘problemen’ noemen.
Een gebalanceerd leven, maatschappij en wereld zal zich pas manifesteren wanneer wij alle perspectieven in ons zelf, onze samenleving en onze wereld durven aan te kijken en indien nodig loslaten.

Van kleins af aan werd haar realiteit gevormd door pijnen in haar lichaam, ze was een spons voor haar omgeving. Van nature een gever, werd het perspectief van ‘ik moet andermans problemen in me opnemen om geliefd te zijn’ nog meer versterkt.
Gaandeweg haar tienerjaren en volwassene jaren werd het haar duidelijk dat haar eigen Vrouwelijk perspectief, het Vrouwelijk perspectief in de wereld en de mensheid fors onderdrukt is geweest.
Door de bevrijding van dit Vrouwelijk perspectief (en haar stem) stond ze sterker in haar schoenen en leert ze haar vroegere obstakels nu te gebruiken als haar kracht.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail