De lelie en de prins – Petra Stam

sprookje

‘De lelie en de prins’ is een sprookje over zuiverheid en eigenwaarde. De prins kust als het ware het bewustzijn wakker en geeft haar de eigenwaarde terug die ze verloren was.

De prins staat symbool voor het bewuste en de prinses voor het onbewuste. In de loop der eeuwen zijn het vrouwelijk aspect (onbewuste en intuïtie, passieve, donker) uit balans geraakt met het mannelijk aspect (bewuste, actie, licht). Beide zijn even belangrijk, maar door de disbalans is het van belang dat het vrouwelijke een grotere plek gaat innemen. Daarmee zal niet alleen voor de mens, maar ook voor de natuur en in de maatschappij meer liefde en compassie kunnen groeien naast de lineaire en verstandelijke wereld.

Petra Stam (1968) groeit op met spirituele ouders en grootouders, waardoor de mystieke weg al van jongs af aan in haar leven is. De natuur en dieren hebben altijd een belangrijke rol hierbij gespeeld. Tijdens haar werk als maatschappelijk werkster volgt ze de 5,5 jarige opleiding tot klassiek homeopaat en start ze haar eigen praktijk in 2001. Na een intensieve cursus tarot en intuïtietraining geeft ze zelf tarotconsulten en -cursussen. Tevens volgt ze al jarenlang cursussen spirituele astrologie. Symboliek, psychologie en mythologie zijn ook belangrijke aandachtsgebieden. In haar consulten en workshops combineert ze haar kennis met haar intuïtieve gaven. Met beide voeten op de Aarde en haar hoofd in de sterren is ze een brug of doorgeefluik tussen de Andere Wereld en de mensenwereld. Haar consulten en workshops zijn gericht op zelfbewustzijn, eigenheid, heelwording, vrijheid, verbinding met de eigen Bron en innerlijke kracht.

Sinds 2010 draagt ze haar kennis uit als schrijfster. Haar boeken zijn: ‘In het licht van de Maan – handboek symboliek, vieringen en bewustzijn’ (samen met Marja de Zeeuw), ‘Pythia, de hogepriesteres – symboliek en mythologie in de tarot’, ‘Isis en de 14 sleutels tot heelwording’ (met Els Lijesen), ‘De sterrenpas’ en nu dan ook ‘Krachtdieren – wijsheid en inspiratie uit het dierenrijk’. Daarnaast schrijft ze artikelen over onder meer de energie van iedere volle en nieuwe maan, geeft ze lezingen en workshops en is ze schrijfster van fantasyverhalen en sprookjes. Haar ‘13 manen – Verjaarskalender’ kwam uit in 2013. Daarop volgden ‘De Maan – 66 mystieke kaarten voor bewustwording’ en de ‘Isis Mysteriekaarten’ (samen met Els Lijesen). Haar Krachtdierkaarten verschijnen in het najaar van 2017. In alle boeken en de kalender schitteren foto’s van haar hand en voor de kaarten ontwerpt ze collages die ze samen met haar partner Bryan realiseert.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail