Marion Kuiperi

Marion Kuiperi, auteur

1 Jouw verhaal gaat over het Labyrint. Waarom zou je het labyrint een vrouwelijk symbool kunnen noemen?

“Ik noem het labyrint een vrouwelijk symbool vanwege de ronde vormen, de bedding die het geeft en het feit dat het de rechterhersenhelft aanspreekt, het gebied van intuïtie, voelen, ervaren”.

2 Het labyrint heeft een rijke geschiedenis, is ontstaan in de pre-historie, wat we ook wel het moederland noemen. Waaraan kun je zien of ervaren dat het al zo oud is?

“Feitelijk gezien zijn er afbeeldingen, inkervingen van het labyrint gevonden op rotsen en bij graven die stammen uit de pre-historie (herstory;)). Sommige mensen die het labyrint voor het eerst zien of lopen, zijn diepgeraakt door een gevoel van herkenning. Er zijn mensen die een gevoel van wedergeboorte hebben in het centrum, bijzonder omdat het bij graven is gevonden, waar het over dood en wedergeboorte gaat. Het symbool zelf resoneert met delen van ons lichaam: hersenen, darmen, de oorschelp”.

3 Het lopen van het labyrint kan een gevoel van wedergeboorte oproepen. Wat roept het bij jou op?

“Leuk, ik had het al aangestipt bij vraag twee. Wat het labyrint bij mij oproept is een gevoel van thuiskomen bij mezelf. En alles onder ogen zien wat er op dat moment in mij is. Meestal geeft dat me een gevoel van vreugde”.