Inhoud Herstory

Herstory is een inspiratieboek met 16 hartverwarmende verhalen over de levenskracht van het vrouwelijke, de universele Moeder, in al haar verschijningsvormen: onze aardse moeder, Hemelse moeder (de Godin), moeder aarde. Verhalen uit oude en nieuwe tijden en verhalen uit het oneindige nu.

Herstory bevat verhalen over de vrouwelijke kant van onze menselijke natuur en cultuur en alles wat daarmee samenhangt. Verhalen die JA zeggen tegen het kosmische web van Leven dat alles omvat. Herstory geeft rust en vertrouwen en helpt om harmonie en levensvreugde te ervaren in onszelf en in de wereld. Een bloemlezing van een grote diversiteit aan auteurs die allemaal een ander stukje van Her-story belichten, in kleur, met beeld want we willen haar een stem èn een gezicht geven.

Anna Beerepoot
Marion Brigantia van Eupen
Ineke Bergman
Marion Kuiperi
Anneke Wittermans
Isabella Verbruggen
Danielle van Dijk
Ann Marie Ackaert
Lida van de Water
Edith de Wit
Karen Hamaker Zondag
Marieke de Vrij
Joris Vincken
Liane Lankreijer
Tanja Abbas
Nicole E. Zonderhuis

Wie doen er mee? Herstory is een dynamisch project met veel liefde opgezet door Anna Beerepoot en warm ontvangen door alle auteurs. Alle auteurs zijn op hun eigen, unieke manier verbonden met dit onderwerp en belichten een ander deel van Herstory.

 

Het boek bevat 16 verhalen. De auteurs hebben diverse achtergronden en aandachtsgebieden; holisten, feministen, humoristen, sjamanen, wetenschappers, heksen, christenen, priesteressen, astrologen, psychologen, kunstenaars, filosofen. De meeste auteurs zijn ieder voor zich al lang bezig met (onderdelen van) dit thema en hebben zelf ook al één of meerdere boeken gepubliceerd.

 

Liefde is
Priesteres van de Godin door de eeuwen heen en nu
Zoektocht naar de magie van het vrouwelijke
Het labyrinth als symbool en wijze gids
Nehalennia vertelt van de autonome vrouw
In het hart van framedrumming 
Herstory van het Christendom
Jeanne D’Arc, een Shero
Maria, de Universele Vrouwe
Leading Lady van je eigen leven
Het heilige huwelijk
Een duurzame toekomst
Als ik echt mezelf ben, wie ben ik dan?
Je gevoed weten
De wereldwijde kanteling
De terugkeer van het vrouwelijke

 

U2, Joshua Tree Tour 2017, introducing Herstory