Herstory huiskamer­ontmoeting

05
Sep

Herstory huiskamer­ontmoeting

20Oct2018

Lankhorsterstraat 21, Hengelo

'het meisje met het rode kapje'

Van 14.00 tot 16.30 uur

Woonerf Luscinia

Het hangt in de lucht; je hoort steeds vaker een vrouwelijk geluid bij vrouwen en mannen. Herstory leeft en daarom starten we vanaf oktober met Herstory huiskamerontmoetingen, bijeenkomsten waarin we persoonlijke ervaringen en universele wijsheden delen die helpen om open te staan voor, te vertrouwen op en je over te geven aan het Leven. Herstory nodigt uit tot het luisteren naar elkaars verhalen en misschien ook wel het delen van je eigen verhaal. Nieuwe en eeuwenoude verhalen gecombineerd met zang en muziek.

 

Voor het grotere plaatje zoomen we uit langs het vaderland via het weer omarmen van het moederland naar de nieuwe tijd, het mensenland. Wat betekent deze beweging voor hoe we zelf het leven beleven? Daarna zoomen we in op het Herstory verhaal van de gastvrouw of gastheer. De eerste huiskamerontmoeting is dat het verhaal van Marianne van der Westen: Het meisje met het rode kapje. Marianne is mede- initiatiefneemster van Woonerf Luscinia in de Achterhoek. Luscinia is een kleurrijke plaats waar (jong)volwassenen met een beperking zorgzaam samen wonen en werken. Marianne is al lang geïnspireerd door ‘de levengevende bron waaruit alles ontstaat’. Haar Herstory gaat over de zoektocht naar het goddelijk vrouwelijke, de oergodin en haar wijsheid. Maar ook haar zoektocht naar haar eigen plaats in de vrouwelijke familiestroom, die her-ontdekt werd door het overlijden van haar moeder. Een wijze vrouw die nog steeds voor haar een voorbeeld is in de stroom van intuïtieve wijsheid die symbolisch (mee-)gedragen en doorgegeven werd (en wordt) in de rode kapjes.

Sinds jaren tekent en schildert Marianne en een aantal van haar kunstwerken zullen te zien zijn tijdens de huiskamerontmoeting.

 

Het zou ontzettend leuk zijn als je komt naar de eerste huiskamerontmoeting op zaterdag 20 oktober. We kijken uit naar een vruchtbare ontmoeting!

 

Wat is Herstory?
Herstory is een project met hartverwarmende verhalen die ons wakker maken voor de vrouwelijke kant van onze menselijke natuur en cultuur en de daarmee samenhangende wijsheid. Verhalen die ‘JA’ zeggen tegen het Leven. Herstory herinnert ons eraan hoe mooi vrij en verbonden we als mensen zijn binnen het kosmische web van Leven dat alles omvat. Herstory geeft rust en vertrouwen en helpt om harmonie en levensvreugde te ervaren in onszelf en in de wereld.

 

Wat: interactieve workshop met oa zang, meditatie en een korte ceremonie waarin we ons verbinden met elkaar en het Leven

Door wie: Anja Beerepoot, initiatiefneemster van Herstory en gastvrouw Marianne van der Westen

Voor wie: Herstory is voor iedereen, vrouwen en mannen.

Wanneer: zaterdag 20 oktober, van 14.00 uur tot 16.30 uur.

Waar: Woonerf Luscinia, Lankhorsterstraat 21, Hengelo (Gelderland).

Extra: de huiskamerontmoeting maakt onderdeel uit van de Herstory crowdfunding campagne van 10 oktober (Dag van de Duurzaamheid) t/m 31 oktober voor het Herstory boek, een bloemlezing met 20 verhalen (zie www.voordekunst.nl/herstory).

Aanmelden: via het onderstaande aanmeldingsformulier

Bijdrage: voor de voorbereiding, begeleiding en een kop koffie of thee met lekkers in de pauze vragen we een bijdrage van €18,- per persoon graag vooraf over te maken naar de Stichting FemaleFactor rekening nummer: NL95 Rabo 0101781997.

Vragen: mocht je vragen hebben laat het ons vooral weten via hello@herstorybook.eu

 

 

There are 3 people coming.

Aanmelden

Vul hier je gegevens in

Ik kom met aantal personen

Houd me op de hoogte van nieuwe Herstory ontwikkelingen

Enter the word YES in the box:
Validating payment information...
Waiting for PayPal...

Terug naar de evenementen lijst