Agenda

◄ Prev

November 2017

Next ►
SunMonTueWedThuFriSat

1


2


3


4


5


6


7


8


9


10


11


12


13


14


15


16


17


18


19


20


21


22


23


24


25


26


27


28


29


30Zie HIER voor een compleet overzicht van de agenda.

de female & male factor

Vele jaren heeft ze geduldig in ons gewacht
tot we er een bodem voor ontginnen
die liefdevol is en dicht bij ons.
Opdat ze zich in volle gedaante kan manifesteren.
Brullend als een leeuwin.

Bereid, gretig en nederig neemt mijn female factor en die van al die andere vrouwen en mannen haar plaats in in de Cirkel van het Leven.
In een verstrengeling met de male factor.
Ze brengt nieuw leven voor onszelf, onze economie, gezondheidszorg, recht, …voor mens & maatschappij.
Een isme, holisme, dat uitgaat van wie of wat we in essentie zijn, liefde.

Een verhaal van verdriet en vreugde.
Een Gouden Tijd, vrede en verlichting, Samenlevingen in Balans, zou het dan echt in het verschiet liggen?

 

Over Herstory

WAAROM: vrouwelijke waarden, het vrouwelijk principe en het Vrouwelijk Goddelijke integreren in het Leven zodat een nieuwe 21ste eeuwse balans met het mannelijke en Mannelijk Goddelijke kan ontstaan.

Herstory inspireert tot eenheid en balans; integratie van feminiene en masculiene energie en waarden, tussen het Vrouwelijk Goddelijke en het Mannelijk Goddelijke, vanuit harmonie en gelijkwaardigheid, zodat we de weg terugvinden naar ons hart, liefde, licht en leven binnen onszelf, Samenlevingen in Balans en een verhoogd bewustzijn waarin alles met alles verbonden is.

HOE: Hello from the other side; Mensen, mannen en vrouwen, bewustmaken van en verbinden met de andere kant van onszelf, de onbewuste, de onbekende, de kant waarvan we vervreemd zijn, de feminiene kant, het Vrouwelijk Goddelijke, tevens de andere kant van de westerse cultuur, van Nederland, van Europa.

Herstory is een initiatief van het Inspiratiehuis.

verbinden

 

 

verbinden met jezelf

 

verbinden met elkaar

 

verbinden met het grotere 

 

 

 

 

 

 

Waarom: Hello from the other side

We leven in een bijzondere tijd. Voor veel mensen is het voelbaar dat de energie aan het veranderen is. We zien het terug in de ingrijpende veranderingen in onze maatschappij. Allerlei verborgen en onbewuste zaken komen aan het licht en vele oude structuren staan op instorten, ze passen niet meer bij de Nieuwe Tijd. De vrouwelijke energie en het vrouwelijk goddelijke keert terug en voegt toe. Een nieuw pad vooruit naar een nieuw normaal. Het spirituele ervaren en ‘voelen’ naast een wetenschappelijke doe-denk-energie. Gelijkwaardigheid en zelfsturing naast hiërarchie. Aandacht naar binnen, naast aandacht naar buiten, wij naast ik. Aan de horizon wordt langzaam een nieuw bewustzijn voelbaar; het bewustzijn dat wij onlosmakelijk verbonden zijn met al het leven, een holistische wereld. Een wereld zonder afscheidingen en muren, waar individuele, maatschappelijke en spirituele lijnen samenkomen. One world.  Daarmee komen we tegemoet aan een diep gevoelde menselijke behoefte naar liefde, verwantschap en verbondenheid.

Alles is energie (de Wet van Trilling). Herstory gaat daarom in de eerste plaats over de twee oerkrachten van het Universum (yin – yang) en dan pas over gender (vrouw – man ). Creëren, groeien, transformeren doen we, vrouwen en mannen, op energetisch niveau. Daarmee is Herstory een verhaal voor en over vrouwen èn mannen.

Programma over de HUIDIGE TRANSFORMATIE in en om ons heen:

– integraal holistisch perspectief, one world, heelheid en eenheid

– terugkeer feminiene energie voor vrouwen èn mannen

– westerse cultuur en samenleving: patriarchaat

– heden, verleden, toekomst

– vergroten bewustzijn, verbreden perspectief

– duurzaam- zijn: binnenkant van duurzaamheid

samenlevingen in balans; yin-yang in balans

boom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herstory


Herstory
Herstory is een inspiratieboek met rond de 20 verhalen van vrouwen èn mannen die op zoek gaan naar de vrouwelijke kant van ons verleden en heden en de daarmee samenhangende wijsheid.

Herstory is een inspiratieboek dat gaat over onze geschiedenis en heden meer dan een wetenschappelijk dik geschiedenisboek vol jaartallen en feiten. Een inspirerend boek dat ons eraan herinnert hoe mooi, vrij en verbonden we als mensen zijn. De inhoud van het boek is een combinatie van artikelen over, verhalen uit, essays over onze westerse, Nederlandse of aan Nederland gerelateerde, geschiedenis. Het gaat over heldinnen, godinnen, archetypen, mythen en mythische figuren, sprookjes, figuren en gebeurtenissen uit boeken, films, theater, beschouwende analyses en visies over ontwikkelingen, initiatieven en gebeurtenissen uit de verre en recente geschiedenis en de huidige tijd, vrouwelijke wijsheid zoals astrologie, tarot of de vrouwelijke kant van onze economie; persoonlijke en culturele verhalen en alles wat ik op dit moment niet bedenken kan. Herstory gaat over leven vanuit liefde, plezier, zingeving, bezieling en welzijn.

Wat wordt verstaan onder ‘Herstory’, haar verhaal?
Het woord ‘Herstory’ verwijst naar het onderwerp van het boek zijnde het vrouwelijke, het feminiene, moeder aarde, ‘de Grote Moeder’ en het Vrouwelijk Goddelijke in al haar verschijningsvormen. Het verwijst niet naar het geslacht van de auteur, wel naar de yin-energie waarover zowel vrouwen als mannen beschikken. Dat betekent dat zowel vrouwen als mannen een Herstory kunnen schrijven. Herstory, de Grote Moeder, Gaia, het Feminiene, het Vrouwelijk Goddelijke vertoont zich op de manier waarop mensen haar het beste kunnen zien. Haar aanraking kan een plotseling weten brengen, een plotselinge buitengewone kracht of kracht genoeg om door te gaan. Ze staat voor je eigen en elkaars moeder zijn, koesterend. Als een moeder zorgen voor een kind of een wereld is zorgen dat al het kostbare niet ten gronde mag gaan in het aangezicht van deze aarde. Herstory gaat over het kosmische web van leven dat ieder van ons verbindt met al het andere leven. Het staat voor de onderlinge verbinding en onderlinge afhankelijkheid van alle aspecten van het leven. Het staat voor de erkenning dat we leven binnen een Heilige Orde en dat we een verantwoordelijkheid hebben om het leven op deze planeet te beschermen in plaats van uit te buiten voor ons eigen goeddunken. Het Feminiene staat voor een ander perspectief op het leven dat opnieuw geboren wordt in onze cultuur uit de wortels van het oude.

 

 
Matriarchaat
Marion Brigantia van Eupen
Ineke Bergman
Marion Kuiperi
Anneke Wittermans
Debora Zachariasse

Patriarchaat
Mieke Bouma
Danielle van Dijk
Ann Marie Ackaert
Lida van de Water
Edith de Wit
Karen Hamaker Zondag
Lisette Thooft

Samenlevingen in Balans
Marieke de Vrij
Petra Stam
Joris Vincken
Liane Lankreijer
Tanja Abbas
Gyonne Goedhoop

 

De afzonderlijke bijdragen staan op zich en vertellen ieder een eigen verhaal (1e her-story). De verhalen worden met elkaar verbonden door een inleiding op de verschillende perioden door de initiatiefneemster (2e her-story). Samen geven alle bijdragen een beeld van de rijkdom en diversiteit van het vrouwelijk perspectief op onze geschiedenis en heden (3e her-story). Samen zijn ze ook een uitnodiging voor vrouwen en mannen om eens anders te kijken naar onze vaderlandse geschiedenis en cultuur. Wiens verhaal wordt verteld met onze geschiedenis en wat zegt dat over onze identiteit? Wie zijn onze helden en welke verhalen verheerlijken we als samenleving?

Qua geschiedenis is het streven om de hele geschiedenis te beslaan dus dat deel dat op schrift is gesteld en de perioden daarvoor. Vooralsnog komen we voor wat betreft Herstory tot de volgende indeling op basis van perioden in de ontwikkeling van ons westerse bewustzijn:

Matriarchaat – moeder aarde: steentijd met o.a. heidendom en hekserij
Patriarchaat – vader hemel: met oa christendom, kolonialisme, feminisme
Nieuwe mens en tijd: 21 ste eeuwse balans > integratie vrouwelijke en mannelijke

Wie doen er mee?
Dit thema vraagt om een verenigd initiatief van meerdere auteurs die verbonden zijn met dit onderwerp. Omdat ze allemaal een ander stukje van de puzzel belichten en zo een bijdrage leveren aan het geheel. Het boek zal rond de 20 verhalen bevatten. De auteurs hebben diverse achtergronden en aandachtsgebieden; holisten, feministen, humoristen, sjamanen, wetenschappers, heksen, christenen, priesteressen, astrologen, psychologen, kunstenaars, filosofen. De meeste auteurs zijn ieder voor zich al lang bezig met (onderdelen van) dit thema en hebben zelf ook al één of meerdere boeken gepubliceerd.

 

 

 

 

 

 
Beoogde start crowdfunding: 8 maart 2018, internationale vrouwendag 
 
 
 

 
 
Priesteres van de Godin door de eeuwen heen en nu
Zoektocht naar de magie van het vrouwelijke
Het labyrinth als symbool en wijze gids
Nehalennia, het genezende licht bij het water
In Persephone’s armen
 

Medea
Het Christendom en andere religies
Jeanne D’Arc, een Shero
Maria, de Universele Vrouwe
Leading Lady van je eigen leven
Het heilige huwelijk
De krabbenmand; onze eigen demonen

 
Een duurzame toekomst
De lelie en de prins
Als ik echt mezelf ben, wie ben ik dan?
Je gevoed weten
De wereldwijde kanteling
Een kind van de tijd, de tijd in het kind

 

U2, Joshua Tree Tour 2017, introducing Herstory

Herstories

 • All
 • oerprincipes
 • christendom
 • mythe
 • oude wijsheid
 • symbool
 • nieuwe inzichten
 • voorouders
 • vrouwenlijn
 • heldin
 • godin
 • religie
 • sprookje
 • heidendom
 • lichtwerkster

Crowdfunding

Herstory wordt onder andere gefinancierd door crowdfunding. Help mee om ons boek Herstory mogelijk te maken. Je naam komt als vriendin/vriend, maatschappelijk partner of als founder in het boek. Er zijn diverse crowdfundingpakketten (zie hieronder).

Met jouw bijdrage geef je het Inspiratiehuis de mogelijkheid voor het:

* uitgeven en publiceren van Herstory
* een bloemlezing met rond de 20 inspirerende verhalen
* van een grote diversiteit aan auteurs: kunstenaars, archeologen, filosofen, storytellers, priesteressen, van diverse leeftijden, de jongste is begin 20 en de oudste is 70, herstories van vrouwen èn mannen, die allemaal een ander stukje van het geheel belichten

We hopen een bedrag van 8.000 euro of meer te mogen ontvangen. Het Inspiratiehuis en het project Herstory ontvangen geen subsidie dus alles boven de 8.000 euro is ook heel welkom en zal ten goede komen aan Herstory.

Ken je het verhaal van het beekje dat een rivier werd?
Help je ook mee? Kies dan een reward of vermeld ‘Herstory’ en maak over naar NL 61 RABO 0120577232 t.a.v. Inspiratiehuis.

Dank je wel voor je aandacht en steun in welke vorm dan ook!

NAAR CROWDFUNDINGPAGINA

 

 

Herstory geeft een stem aan de levenskracht van vrouwen, het vrouwelijke in vrouwen en mannen en een oermoeder die we allemaal delen. In een hartverwarmend boek belichten twintig auteurs hun persoonlijke inzichten en universele wijsheden uit ons verleden en heden. Nu verborgen geschiedenissen zichtbaar worden en dominante denkbeelden verschuiven, herinnert Herstory ons eraan hoe mooi vrij en verbonden we als mensen zijn binnen het kosmische web van leven dat alles omvat. Herstory geeft rust en vertrouwen en helpt om harmonie en levensvreugde te ervaren in onszelf en in de wereld. His-story kan niet zonder herstory!

Herstory geeft Haar verhaal de ruimte. Vind jij dat ook belangrijk? Doe dan mee met onze crowdfundig actie. Check www.herstorybook.eu

(Steunen zonder rewards, maak dan je bijdrage over naar NL 61 RABO 0120577232 t.a.v. Inspiratiehuis – vermeld Herstory dan komt het goed terecht.)

CROWDFUNDINGPAKKETTEN

Hierbij vindt je in grote lijnen een overzicht van ons aanbod voor Herstory:

Basispakketten:

Gaia, Moeder Aarde Pakket twv €10
• Een groot dank je wel!

My Fair Lady Pakket twv €25
• Naamsvermelding als vriendin/ vriend op de website en in het boek

Medea Pakket twv €65
• Naamsvermelding als vriendin/ vriend op de website en in het boek
• Exemplaar Herstory

Nehalennia Pakket twv €100
• Naamsvermelding als vriendin/ vriend op de website en in het boek
• Uitnodiging voor de boekpresentatie
• Exemplaar Herstory

Jeanne D’Arc Pakket twv €250
• Naamsvermelding als vriendin/ vriend op de website en in het boek
• Uitnodiging voor de boekpresentatie
• 2 exemplaren Herstory (1 om te houden en 1 om weg te geven) gesigneerd door alle auteurs

Maria Pakket twv €500
• Naamsvermelding als vriendin/ vriend op de website en in het boek
• Uitnodiging voor de boekpresentatie
• 2 exemplaren Herstory (1 om te houden en 1 om weg te geven) gesigneerd door alle auteurs
• Luxe lunch voor 2 personen met een auteur naar keuze, wij tracteren, inclusief overhandiging van Herstory

 

Speciale pakketten:

Huiskamer pakket twv €45
Speciaal voor gastvrouwen en gastheren die samen met ons een interactieve workshop of lezing (3 uur à 18,- euro pp) willen organiseren in hun huiskamer.

• Naamsvermelding als vriendin/ vriend op de website en in het boek
• Exemplaar Herstory
• Gratis deelname aan de samen met jou georganiseerde Herstory workshop en lezing door Anja Beerepoot, initiatiefneemster van Herstory

Bedrijfs- en netwerk pakket twv €850
Speciaal voor bedrijven, groepen of netwerken. Het pakket is uit te breiden met extra boeken.

• Naamsvermelding als vriendin/ vriend op de website en in het boek
• 5 exemplaren Herstory
• Herstory sessie op jouw locatie (workshop, lezing of advies) door Anja Beerepoot, initiatiefneemster Herstory, dagdeel en datum in overleg

Founders pakket twv €1000 (*)
(*) voor stichtingen geldt een tarief van €850

Speciaal voor bedrijven, stichtingen en personen, founding mothers and fathers, die ons stevige wortels willen meegeven

• Naamsvermelding als founder op de website en in het boek
• 2 uitnodiging voor de boekpresentatie
• 2 exemplaren Herstory (1 om te houden en 1 om weg te geven) gesigneerd door alle auteurs
• Uitnodiging voor een speciale foundersmeeting met Anja Beerepoot
• Naamsvermelding op alles wat we uitdragen betreffende Herstory

Hoofdsponsorschap
• Hoogte bijdrage, verdeling bijdrage en tegenprestaties in overleg nader te bepalen.

NAAR CROWDFUNDINGPAGINA

Ik geef haar verhaal de ruimte en jij?

Ja, ik geef haar verhaal de ruimte omdat……..


Nu, dat is heel eenvoudig: de geschiedenis is tot nu toe erg mannelijk georiënteerd; het is bovendien een geschiedenis van oorlogen en geweld. Het is nu aan de tijd het vrouwelijke rondborstig op de kaart te zetten. ‘De zachte krachten zullen winnen in het end’, scheef de dichteres Henriette Roland Holst al. Daarna zal de geschiedschrijving wellicht in evenwicht zijn en spiegelt zich deze harmonie in de samenleving.

Danielle van Dijk,
Schijfster van boeken over het vrouwelijk goddelijke
Herstory: Het Christendom en andere religies


…..’omdat ik via een eigen sprookje een bijdrage wil leveren aan de bewustwording en het herstel van de balans tussen het mannelijk en vrouwelijk aspect. Beide zijn even belangrijk, maar door de eeuwen heen is het vrouwelijk aspect onderdrukt. Voor mens, natuur, maatschappij en cultuur is het belangrijk dat de balans zich herstelt, wat betekent dat het vrouwelijk aspect (compassie, introspectie, het onderbewuste, intuïtie en betrokkenheid) meer aandacht vraagt.’

Petra Stam,
Auteur en spiritueel coach
Herstory: De lelie en de prins


‘Omdat onze geschiedenis nog altijd ‘vaderlandse geschiedenis’ heet. Omdat er bepaalde zelfstandige naamwoorden in het Nederlands zijn die van oorsprong vrouwelijk zijn, maar bij voorkeur als mannelijk worden behandeld. Omdat we altijd spreken en schrijven over mannen en vrouwen, jongens en meisjes, goden en godinnen, broers en zussen. Het mannelijke voorop. (De enige uitzondering is dames en heren). Omdat het Lieve Vrouwebeestje in Nederland lieveheersbeestje is gaan heten. Omdat God nog altijd Hij en Heer is. De Godin is weggeschreven en gedemoniseerd. Haar vanuit de diepten van onze psyche naar boven halen, is mijn aandeel in herstory.

Lida van de Water
Priesteres van de Godin, bezinningswerker, oprichter Rode Tent Bollenstreek, docent
Herstory: Maria, de Universele Vrouwe


‘Ik een bijdrage wil leveren aan het besef en de waarde van de vrouwelijke kant in ons, ons intuïtieve en creatieve stuk, gelijkwaardig aan onze mannelijke, rationele kant. Het labyrint spreekt dit vrouwelijke deel in ons aan en geeft inzichten en antwoorden die we via onze ratio niet kunnen ontvangen. Ik wil graag een stem geven aan dit vrouwelijke symbool, dat ons veel kan schenken als we openstaan voor haar boodschappen.

Marion Kuiperi
Ritueelbegeleidster
Herstory: Het Labyrinth als symbool en wijze gids


Duurzaamheid als perspectief voor de toekomst kent vele gronden. Eén daarvan is dat slechts wanneer het wezenlijk vrouwelijk oerprincipe in gelijke waarde aan het mannelijk oerprincipe in de mens verbonden wordt, er een duurzame toekomst geschapen kan worden.’

Waarom schrijf ik? Waarom draait de aarde om haar as? Waarom tekent een kind?
Voorbij onze nieuwsgierigheid om een verklaring te vinden, zijn we. Ik ben, jij bent.
Oneindig rijk, oneindig arm, oneindig lelijk, oneindig mooi. Ongeacht of ons hoofd ooit zal begrijpen waarom, zijn we, leven we. Daarom schrijf ik.’

Joris Vincken
Inspirator, auteur, musicus
Herstory: Als ik echt mezelf ben, wie ben ik dan?


Mijn belangstelling gaat uit naar de eerste theaterteksten die geschreven zijn door de oude Griekse Tragedieschrijvers een paar honderd jaar v Chr. Door verhalen op te schrijven die voorheen mondeling werden overgedragen, zetten de tragedieschrijvers veel oude verhalen naar hun hand. Maar wat nu als er vrouwelijke toneelschrijvers waren geweest? Zouden de verhalen dan een andere kleur en betekenis krijgen?

Mieke Bouma
Auteur, docent, storycoach
Herstory: Medea

Iedere vrouw speelt verschillende rollen in het leven van anderen, bijvoorbeeld die van moeder, dochter, zus, geliefde, vriendin, collega, etc. Maar we spelen ook de hoofdrol in ons eigen levensverhaal én we zijn de verteller van dat verhaal. Inspirerende verhalen over andere vrouwen (zowel fictie als non-fictie) helpen ons om betekenis en richting te geven aan ons eigen leven hier en nu, zodat we de rol van ons leven heel bewust en met verve kunnen vertolken. Dat is de reden waarom ik ben betrokken bij Herstory.

Edith de Wit
Auteur, storycoach
Herstory: Leading lady van je eigen leven


Als puber vroeg ik me al af, waar ontlenen vrouwen hun bestaansrecht aan? Naast de magie van kinderen krijgen en het natuurlijke talent om zorgtaken aan te trekken, hun sexappeal naar mannen. De vrouw staat de afgelopen 2000 jaar nauwelijks in de schijnwerpers. Tegelijkertijd waren de eerste namen in de geschiedenis boekjes in de Middeleeuwen, Jacoba van Beieren en Hildegard van Bingen. Waar zijn de vrouwen gebleven? Daarom ben ik zo verheugd dat wij in Nederland een zo grote schat aan vondsten van Nehalennia (300 beelden) hebben opgevist uit zee.

Anneke Wittermans
Dansdocent, hoedster van de vrouwenlijn
Herstory: Nehalennia, het Genezende Licht bij het Water

Het over mezelf gaat. Herstory is my story. Zoals van zoveel mensen, vermoed ik, bewust of onbewust. Ze is mijn bron, geeft kleur aan mijn ervaring. Alle kleuren. Steeds meer laat ze me voelen wat liefde en eenheid is. Hoe zou ik niet haar verhaal de ruimte kunnen geven? Als ik het niet doe, ben ik het contact met mezelf kwijt en zit ik verstrikt in het verhaal van een ander. Wat met regelmaat gebeurd. Gelukkig leer ik haar steeds beter kennen.

Anja Beerepoot
Initiatiefneemster Herstory, inspirator, wereldoverbrugger
Herstory:

 

 

JA, IK GEEF HAAR VERHAAL OOK DE RUIMTE OMDAT....

Ik doe mee omdat we met Herstory de oude kennis weer openen, opdiepen en laten zien hoe het nu geleefd kan worden als antwoord op de huidige vraagstukken. Door dit samen te bundelen in één boek versterken we het wakker worden van deze kennis en de mensen om ons heen, opdat zij ook kunnen bijdragen aan het herstel van de balans op aarde. Herstory is voor mij ook een uitdaging: het ‘diep voelend weten’ vanuit mezelf onder woorden brengen, erop vertrouwend dat dit gehoord kan worden in de ‘rationele’ wereld van nu.

Liane Lankreijer
Sociaal veranderaar
Herstory: Je gevoed weten

De beelden die we over het mannelijke en het vrouwelijke in onze maatschappij hebben, zijn hardnekkig en geworteld in een ver verleden. Ze werken ook als we het niet willen ongemerkt in ons door. Als we begrijpen hoe dat werkt, heb je een machtig instrument om de echte vrouwelijke kracht te ontdekken. Tijd om het grote bekendheid te geven!’

Karen Hamaker Zondag
Auteur, docent
Herstory: Het heilige huwelijk

De geschiedschrijvers hebben het patroon van een scheiding tussen mannelijke en vrouwelijke energie in een heldere dualiteit gegoten en verankerd. Door deze twee energieën als opponenten te zien blijven ze, ook vandaag nog, elk op zich, achter met een leegte en een onvolledigheid. We hebben nieuwe verhalen nodig om deze dualiteit eindelijk achter ons te laten.’

Ann Ackaert
Auteur, verhalenverteller
Herstory: Jeanne D’Arc, een Shero


‘Met mijn verhaal wil ik het belang van de magie van het vrouwelijke aantonen in een maatschappij die vervreemd is van zijn wortels. Vrouwen en mannen kennis laten nemen van onze verborgen geschiedenis en de wijsheid van onze stammoeders. Laten zien dat er hoop is op een vreedzame samenleving waarin vrouwelijke eigenschappen en mannelijke eigenschappen gelijkwaardig aan elkaar zijn en het contact met Moeder Aarde is hersteld.’

Ineke Bergman
Auteur
Herstory: Zoektocht naar de magie van het vrouwelijke


Het is mijn levensmissie om de tempel, waar vrouwen in vroeger tijden kwamen om opgeleid te worden tot Hogepriesters, weer tot leven te brengen. Ik wil vrouwen helpen om meesterschap te verwerven over hun innerlijk vuur door de Vrouwelijke Mysteriën en westerse esoterie. Zo kunnen we diepere , zinvolle verbanden aanreiken, die anders in de veelheid verloren gaan, ten dienste van mens en natuur, van het Grote Geheel.

Deborah Zachariasse
Auteur, tempelbewaarster
Herstory: In Persephone’s armen

Ik geef Haar verhaal de ruimte omdat, ik niet anders kan. Het is waarom ik op dit moment in de tijd hier op onze Aarde leef. Deze belangrijke tijd, dit kosmische kantelpunt, heeft bij mij tot een diepe persoonlijke transformatie geleid. Oude wijsheid en vrouwelijke energie keren via de weg van mijn hart weer terug in mijn bewustzijn en zorgen voor innerlijke balans. Ik kan niet anders meer – hoe moeilijk soms ook – dan daar naar te leven en daarover te spreken.

Tanja Abbas
‘Balansbrengende onderzoeker’, ‘vertaler’ en verteller
Herstory: De wereldwijde kanteling

Ik geef Haar verhaal de ruimte, omdat ze jarenlang onderdrukt is geweest.
Ik geef Haar verhaal de ruimte, omdat onze voormoeders jarenlang onderdrukt zijn geweest.
Ik geef Haar verhaal de ruimte, omdat het tijd is voor de gekleurde en vrouwelijke stem als even belangrijke stem.

Gyonne Goedhoop
Creator, Vrouw, Wezen, Mens
Herstory: Een kind van de tijd, de tijd in het kind

Ik geef Haar Verhaal de ruimte, omdat Haar Verhaal een verhaal is dat niet alleen gehoord mag worden, maar een verhaal dat gehoord moet worden. In onze tijd waarin kennis zo breed verspreid wordt, is het haast onbegrijpelijk dat de Godin nog steeds verborgen is. Als Priesteres van de Godin wil ik Haar en ons verhaal naar buiten brengen, zodat iedereen de kans heeft om Haar te leren kennen. Een verhaal dat mogelijkheden opent naar een toekomst met meer menselijke verbinding, respect voor elkaar en onze prachtige Aarde!

Marion Brigantia
Priesteres van de Godin
Herstory: Priesteres van de Godin door de eeuwen heen en nu

De grote moeder


Black Madonna Crying for Piece – Photographer: Claudette van de Rakt
Artist: Lian Waas

‘ De Grote Moeder, gekend door vele namen en vele afbeeldingen, lijkt te verschijnen aan mensen overal ter wereld, op verschillende tijdstippen, in de vorm en aanblik die de ziel het meest aanspreekt, om haar te omarmen en omarmd te worden. Ze draagt duizend namen en haar huid heeft duizend tinten, ze draagt vele gewaden, en ze is beschermster van woestijnen, bergen, sterren en oceanen. Ze toont zich aan ons in ontelbare gedaanten, maar in haar centrum is alleen een groot zuiver hart.’ 

Clarissa Pinkola Estes

 

Team

 

 

 

 

 

 

 

 

 

female energy

 

 

 

 

 

In de media

Zie HIER voor een compleet overzicht.

IMG_0005

Testimonials

 • d.d. 3 mei 2016 Hello from the other side – presentatie netwerkbijeenkomst NCD

  ” Ik ben net terug van een PUM missie in Solo, Java Indonesia. Tijdens het bezoek aan een winkelcentrum in Solo heb ik herhaaldelijk moeten denken aan de wervelende en inspirerende presentatie van Anja Beerepoot die ik op 3 mei mocht bijwonen bij een NCD district bijeenkomst. Zij liet mij beter kijken naar wat ik zag op Java. In het winkelcentrum zag ik veel reclame met foto’s van mannen en vrouwen, bespottelijk dacht ik, het waren allemaal blanke Europese gezichten, dit terwijl het gehele winkelcentrum draaide op de omzet van de lokale Indonesische bevolking.

  Anja toonde ons een enorme hoeveelheid plaatjes in haar presentatie en liet ons op adem komen door een verplichte kijk in onze spiegel. „Kijk nu eens anders” leek zij te zeggen, „reageer nu eens anders en verbind je met die ander”. Ik was aan het werk in een land met 240 miljoen inwoners waar de meeste mensen geen separate crisis meer onderscheiden maar een doorlopende. Haar voorbeeld van de blanke actrice die de rol van Nina Simone moest spelen, whitewashing wordt dat genoemd leerde ik die avond van Anja. Dus wat ik zag in Solo, was een manier om de Javanen te doen denken dat alles wat mooi is blank en lang moet zijn.”

  Jan van Rij - voorzitter Sudemare Holding B.V.
 • d.d. 10 mei 2016 Masterclass Nieuwe Wereld voor het Parket Noord Nederland

  Wat men als heel positief heeft ervaren is het feit dat jij ons eens vanuit ander perspectief dan wat we zelf meestal hanteren, hebt meegenomen in centrale onderwerp van de Masterclasses.Leuk om te horen was dat ze er allemaal wel over nadenken. Daarnaast viel het tweede deel van de bijeenkomst erg in de smaak. De dag na de masterclass hadden we toevallig een landelijke OM-dag over leiderschap en het aspect van de schilderijen kwam in verschillende gesprekken terug. Vooral het gegeven dat je toch hele verschillende beelden kunt hebben bij 1 schilderij, zette aan tot gesprek. Ook omdat collega’s toch ook wel persoonlijke onderwerpen ter discussie hebben gebracht.

  Jouw begeleiding werd ook als positief ervaren: rust, doorleefd verhaal en ruimte voor inbrengen meningen, waren thema’s die ik terug gehoord heb. Vond het zelf erg leuk om je te leren kennen. Toch wel spannend als je elkaar nog nooit eerder hebt ontmoet en dan een dergelijke bijeenkomst met elkaar organiseert. Vond je erg constructief in de voorbereiding van de bijeenkomst en de samenwerking erg prettig!”

  Liesbeth Joosten van der Veen, Hoof Team Interventies, Parket Noord Nederland
 • “Tijdens de Secretaresse Groeidag 2012 kwam ik in contact met Anja Beerepoot en Mirjana Smolic. Zij introduceerden hun workshop: “Typisch Jij! Persoonlijk Leiderschap. Deze workshop gaf mij energie die ik graag wilde delen met mijn vakgenoten. I.s.m. Ingrid Geul (Leading Lady) organiseerde wij in 2013 een Secretaresse Groeidag voor vakgenoten die werkzaam zijn op de Chemelot locatie en derden relaties waar wij veelal mee samenwerken. Deze workshop is als zeer positief ervaren en voor vele vakgenoten een verrijking geweest om elkaar beter te leren kennen.

  Ik beveel deze workshop dan ook van harte aan voor deze doelgroep en wil Anja en Mirjana hartelijk danken voor de prettige samenwerking.”

  Marscha Bos - management assistant Sitech Services
 • Wat een mooie, stimulerende ochtend hebben wij met Anja en Mirjana mogen beleven. (15 vrouwen, werkzaam in de Beauty Branch)
  Onze dank hiervoor. Het was een ochtend vol herkenning en een kijkje in onze eigen Spiegel.
  Bedankt! (november, 2014)

  Renate Brouwer - Opleidingen Coördinator Beauty XL
 • Anja has enlightend our perspective on the roles we as women play in our families & society. Her original approach and the enthousiastic way she presented this to our network, did energize the women of our network and also provided them with wonderful food for thought. Thank you, Anja! It has been really nice working with you. Kind regards from the chairwoman of VWI (Network of Female Graduates of the Wageningen UR)” October 12, 2012

  Chairwoman Wytske Dijkstra - Network of Female Graduates of the Wageningen UR

BLOG

02
Aug

About the Sacred Feminine

Larry Merculieff shares the wisdom from his ancestors.

‘About decades of masculine imbalance.
All the pain and suffering for 1000 of years from women born from our mothers, that is genetically in our bodies.This pain and suffering downloads in the fetus directly.
Inheriting the collective consciousness of women.
And you add your own suffering in this world with great imbalance to that.
Women now are called to restore their own centre of power.
Despite all the violence that have been done to women for thousand of years.
Women still hold the sacredness within their body.
In the womb.
All ancient teaching comes from the womb as the centre of the universe.
And the identical womb is in every woman.
The power of creation.
During the masculine imbalance we have forgotten that nothing new can be created without the sacred power of women and coming to the outer world from within.
Without the sacred feminine nothing is going to occur in this world.
Ceremonies of women can restore/ heal.’

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail